Woerden Energie richt het Energiecentrum Woerden op om huiseigenaren te helpen om stappen te zetten naar gasvrij en duurzaam wonen. Hier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Als huiseigenaar wil je misschien wel je woning verduurzamen, maar dat is vaak niet zo eenvoudig. Misschien droom je er zelfs van om zonder gas te verwarmen, te douchen en te koken? Of je het nu voor de planeet doet of voor je portemonnee, het Energiecentrum Woerden gaat je hierbij helpen, gesteund door de Gemeente Woerden en de plaatselijke Rabobank. Wie weet heeft jouw woning straks een beter energielabel?

Zorgeloos van raad tot daad

Voordat je zelf de muren gaat openbreken en de gasmeter laat afsluiten, is het goed te bezinnen voor je gaat beginnen. Professionele energieadviseurs bezoeken eerst elke woning, kijken hoe het ervoor staat en brengen een gratis advies uit. Goede raad hoeft niet duur te zijn. Je wordt persoonlijk begeleid. Met dat vrijblijvende advies in de hand kan de woningeigenaar zelf bedenken welke stappen uitgevoerd zullen worden. Het Energiecentrum Woerden neemt alle zorgen uit handen bij de uitvoering van maatregelen uit het advies.

Jouw voordelen als woningeigenaar

Waarom doen we dit ook alweer? Even wat voordelen op een rijtje:

Lagere energiekosten en verbeterd energielabel van je woning.

Gratis bezoek aan je woning en gratis advies door professionele energieadviseurs.

Je krijgt een totaalplaatje van de mogelijkheden om je huis te verduurzamen: inzicht in de te verwachte kosten en besparingen.

Je krijgt persoonlijke begeleiding zonder verplichting tot uitvoering van maatregelen.

Lokale bedrijven en installateurs voeren de werkzaamheden uit.

Dit gaan we doen

Wat gaat er allemaal gebeuren? Energiecentrum Woerden begint met een proefproject in de wijk Molenvliet-West en in Kamerik. Begin 2025 worden er informatieavonden gehouden. Bewoners van de wijken worden daarover ingelicht via de lokale media. En natuurlijk kun je altijd met je vragen terecht bij de projectleider van het Energiecentrum Woerden, William van Leeuwen.


Nieuws over Energiecentrum Woerden

Over Energiecentrum Woerden verschenen de volgende nieuwsberichten:

  • In Molenvliet-West en Kamerik gaat Woerden Energie huiseigenaren helpen om hun woning te verduurzamen. In deze woningen is veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Uiteindelijk doel is dat die woningen van het aardgas af kunnen. Op 11 februari vond de eerste info-avond plaats en op 18 maart a.s. ben je ook welkom bij de avond, georganiseerd door het Energiecentrum Woerden. Onderaan dit bericht kun je je aanmelden voor deze avond. AANMELDEN VOOR INFO-AVOND Op dinsdagavond 11 februari jl. organiseerde Energiecentrum Woerden, onderdeel van Energiecoöperatie Woerden Energie, een informatieavond in de Maranathakerk, speciaal voor bewoners van de wijk Molenvliet-West. We kijken met volle tevredenheid terug op de goede opkomst en de grote interesse van de aanwezige bewoners in het verduurzamen van hun woningen. Gratis energieadviezen als eerste stap Het verduurzamen van een woning begint met een schouw: een inspectie die inzicht geeft in de mogelijkheden en de beste aanpak. Tijdens de bijeenkomst kregen de bezoekers uitleg over deze eerste stap en konden zij zich direct aanmelden voor één van de 40 gratis energieadviezen via de website van Woerden Energie. Bijeenkomst in Kamerik op 18 maart Voor inwoners van Kamerik wordt een zelfde bijeenkomst georganiseerd, dit keer op dinsdagavond 18 maart om 19.30 uur in zalencentrum De Schulenburch (Overstek 2) in Kamerik. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier. Voor de inwoners uit Kamerik zijn er ook gratis energieadviezen beschikbaar, die een waarde vertegenwoordigen van € 350,- per advies. Dit is een unieke kans om kosteloos een deskundig advies te ontvangen over het verduurzamen van de woningen. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met William van Leeuwen, projectleider van het Energiecentrum Woerden, via e-mail: william.vanleeuwen@woerdenenergie.nl of telefonisch op 06-53148487. Wij hopen jullie te zien op 18 maart! Samen werken we aan een duurzamer Woerden. Aanmelden voor info-avond 18 maart 2025 Je bent van harte welkom op 18 maart 2025, van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie: De Schulenburch, Overstek 2, Kamerik. Meld je hieronder aan! Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de informatie-avond in Kamerik op 18 maart 2025.

    Lees meer...
  • Goed bezochte informatieavond

    De informatieavond over thuisbatterijen en zonnepanelen, georganiseerd door Energiecentrum Woerden, trok op dinsdag 4 februari 2025 een groot aantal geïnteresseerden. In wijkcentrum De Plint kwamen ruim vijftig inwoners samen om meer te leren over de mogelijkheden van duurzame energieopslag. De opkomst toont aan dat de interesse in thuisbatterijen groeit, vooral met de afbouw van de salderingsregeling in zicht. Toenemende interesse in energieopslag Tijdens de bijeenkomst gaven experts een uitgebreid beeld van de voordelen en praktische aspecten van zonnepanelen en thuisbatterijen. William van Leeuwen, projectleider van Energiecentrum Woerden, sprak samen met lokale installateur Jacco Pak van JP-Installaties en Jeroen Mulder, hoofddealer van Victron batterijen, over verschillende belangrijke onderwerpen. Zo kwamen onder meer de werking, en de opbrengst van een batterij in combinatie met zonnepanelen aan bod. Daarbij werd ook het nut van een thuisbatterij, de financiële voordelen en subsidiemogelijkheden toegelicht. Daarnaast werd besproken wat de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2026 betekent voor huishoudens. Na de presentaties kregen bezoekers de kans om vragen te stellen, een mogelijkheid die enthousiast werd benut. Dit maakt duidelijk hoe actueel en relevant het onderwerp is voor huiseigenaren die zich voorbereiden op een duurzame en toekomstbestendige energievoorziening. Wat dit betekent voor huiseigenaren in de praktijk Veel aanwezigen kwamen om zich te oriënteren en informatie op te halen. De vraag of het nu al het juiste moment is om een thuisbatterij aan te schaffen, blijft voor velen nog open. De ontwikkelingen op de energiemarkt en mogelijke subsidies in de toekomst spelen daarbij een grote rol. Interesse? Meld je aan! Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van zonnepanelen en thuisbatterijen dan kun je bij Energiecentrum Woerden terecht voor onafhankelijk advies. Je kunt je aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek of een offerte via onderstaande link, of neem contact op met William van Leeuwen – mobiel 06-53148487. AANMELDEN GROEPSACTIE Met deze bijeenkomst zien we hoe belangrijk het is om inwoners goed te informeren over duurzame energieoplossingen. Samen maken we Woerden duurzaam! William van LeeuwenProjectleider Energiecentrum Woerden

    Lees meer...
  • A diverse group of friends celebrating indoors with champagne and confetti.

    Sinds kort hebben we bij Woerden Energie twee energieadviseurs die zich in gaan zetten voor het Energiecentrum Woerden. In dit bericht stellen Eric en Martijn zich aan je voor. Eric Oussoren Mijn naam is Eric Oussoren, 60 jaar jong, geboren en getogen Woerdenaar en ik woon in Woerden samen met mijn vrouw en 3 kinderen.Ik ben mijn hele leven al werkzaam in de automotive waarvan de laatste  jaren bij Seval-E-Cargo, importeur van elektrische bestelvoertuigen. Ik ben sinds 2022 lid van Woerden Energie en werd vorig jaar door het bestuur benaderd om bij Woerden Energie aan de slag te gaan als energieadviseur.Dit sprak mij erg aan, aangezien je als energieadviseur van Woerden Energie bij de mensen thuis een passend energieadvies komt geven.Dat doen we om zo samen met de bewoners te bekijken hoe het mogelijk is hun huis te verduurzamen,  om zodoende energie te kunnen besparen en te streven naar energieonafhankelijkheid.Door mijn werk ben ik dagelijks bezig met de energietransitie en heb ik dus ook te maken met de uitdagingen en mogelijkheden die dat met zich meebrengt.We zitten met zijn allen midden in de energietransitie waar we niet meer om heen kunnen. Dat ik nu als energieadviseur aan de slag mag gaan lijkt mij heel erg leuk en nuttig, zodoende kan ik ook mijn steentje bijdragen aan de energietransitie! Duurzaam kan altijd beter! Met vriendelijke groet,Eric Martijn Staal Ik ben Martijn Staal, het nieuwste gezicht bij Woerden Energie. Met mijn partner en kleine energiebundel woon ik in Snel en Polanen – ja, die wijk waar de zonnepanelen als paddenstoelen uit de grond schieten! Ooit dwaalde ik door de gangen van de TU Delft, waar ik me verdiepte in milieumanagement en waterbeheer. Maar het leven heeft zo zijn eigen plannen: ik belandde in de wereld van sport data en ICT. Via mooie omzwervingen in mobiele technologie, software development en e-commerce, belandde ik waar ik nu ben. Tegenwoordig maak ik e-learnings en animatievideo’s die mensen enthousiasmeren voor sport, techniek en duurzaamheid. En nu? Nu ga ik daarnaast mijn steentje bijdragen aan een groener Woerden. Want wat is er nou mooier dan je eigen stad een beetje duurzamer maken?  met vriendelijke groet,Martijn Ons team Ben jij nieuwsgierig geworden naar de rest van ons team? Neem snel een kijkje op onze teampagina. Lijkt het jou ook leuk om een steentje bij te dragen aan de locale energietransitie? Leuk als je je bij ons aanmeldt als vrijwilliger! We kunnen altijd extra handjes gebruiken!

    Lees meer...
  • In een eerder bericht kon je al lezen over het proefproject in Molenvliet-West en Kamerik waar Woerden Energie huiseigenaren gaat helpen om hun woning te verduurzamen. In deze woningen – gebouwd tussen 1975 en 1995 – is veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Uiteindelijk doel is dat die woningen van het aardgas af kunnen. Op 11 februari en 18 maart a.s. ben je welkom bij de info-avonden, georganiseerd door het Energiecentrum Woerden. Je kunt je hieronder aanmelden voor de avond in Molenvliet. Het Energiecentrum begint met een proefproject in de wijk Molenvliet-West en daarna in Kamerik. Er zullen energieadviezen worden gemaakt voor rond de 40 woningen. De adviezen worden gratis verstrekt. Professionele energieadviseurs zullen een bezoek aan de woningen brengen en de bestaande situatie in kaart brengen. Op basis daarvan stellen zij voor elke woning een advies op. Het energieadvies geeft een totaalplaatje voor de verduurzaming van de woning en inzicht in de kosten en de te verwachte besparingen in energiegebruik van de losse stappen, zoals isoleren, zonnepanelen installeren, het installeren van een warmtepomp, of het vervangen van ramen door hoogrendementsglas. Een thuisbatterij kan ook onderdeel zijn van het advies. Lees hier meer over het proefproject. Waarom meedoen aan dit proefproject? Bewoners die hun woning verduurzamen besparen niet alleen geld op de energierekening. Ze leveren een positieve bijdrage aan het milieu en ze verbeteren het energielabel van hun huis. Ook het comfort wordt beter en mogelijk wordt de verkoopwaarde van de woning hoger. Het Energiecentrum gaat de deelnemers persoonlijk begeleiden. Ook zal het Energiecentrum de woningeigenaren alle zorgen uit handen nemen bij de uitvoering van de maatregelen uit het advies. Wie meedoet met de pilot heeft geen verdere verplichtingen, maar het Energiecentrum hoopt wel dat er ook daadwerkelijk woningen verbeterd gaan worden. Aanmelden voor info-avond 11 februari Je bent van harte welkom op 11 februari 2025, van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie: Maranathakerk, Molenvlietbaan 10, Woerden. Meld je hieronder aan! Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de informatie-avond in Molenvliet-West op 11 februari 2025.

    Lees meer...
  • Energiecentrum Woerden van Woerden Energie biedt Woerdenaren een voordelige groepsactie voor zonnepanelen en thuisbatterij. Tijdens de informatie-avond op 4 februari a.s. kun je profiteren van financieel voordeel door te kiezen voor een duurzame en dynamische toekomst. Pak je kans! Zien we je op 4 februari? Onderaan deze pagina kan je je aanmelden voor deze avond! Allereerst onze excuses aan de deelnemers die zich hadden aangemeld voor de geplande informatieavond op 18 november die onverwachts werd uitgesteld. Deze bijeenkomst is verschoven vanwege het aanvragen van uitstel van betaling van de holding van één van onze batterijleveranciers. Goed nieuws! We organiseren een nieuwe avond en dat niet alleen: we komen met een breder aanbod aan batterijleveranciers. Zo heb je meer keuze en kun je de beste oplossing vinden voor je woning. Wat? Groepsactie zonnepanelen en thuisbatterij.Wanneer? Dinsdagavond 4 februari 2025.Hoe laat? 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).Waar? Wijkcentrum De Plint, Jozef Israëlslaan 20, Woerden. Het programma vind je hieronder. Programma: “Zonnepanelen én thuisbatterij: Haal voordeel uit je huis!” Wat kun je van het Energiecentrum Woerden verwachten op deze avond? Het volgende: Een informatieve sessie over zonnepanelen en thuisbatterijen. Een presentatie van meerdere batterijleveranciers, waardoor je een goed vergelijk kan maken. Uitleg over de voordelen van onze groepsactie: lagere kosten, professionele installatie door het lokale bedrijf JP-Installaties uit Kamerik, en begeleiding bij verduurzaming van je woning. Mogelijkheid om al je vragen te stellen over installatie, subsidies en terugverdientijd. Aanmelden voor info-avond van 4 februari Of je nu wil bijdragen aan een duurzamere wereld, je huis wilt verduurzamen, je energiekosten wil verlagen of je woningwaarde wil verhogen – onze groepsactie helpt je om zonnepanelen en thuisbatterijen voordelig en betrouwbaar te laten installeren. Wij kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen op 4 februari a.s. Meld je je via het onderstaande formulier even aan? Dank je wel! Ook als je je eerder had aangemeld voor de informatie-avond op 18 november is het fijn als je even laat weten als je nu weer van plan bent te komen! Aanmeldformulier informatieavond

    Lees meer...
  • Informatieavond Warm Kamerik 20241105-02

    Op 5 november was er ruime belangstelling op de informatieavond van Warm Kamerik. Bewoners konden kennisnemen van de verschillende mogelijkheden van isolatiemateriaal en bedrijven, die zich daarmee bezighouden. Joost Six Dijkstra, voorzitter van Warm Kamerik was blij met de opkomst en hoopt dat bewoners aan de slag gaan. Onze projectleider William van Leeuwen voor Energiecentrum Woerden was daar ook aanwezig met een informatiestandje om uitgebreid uitleg te geven over de aanpak met het verduurzamen van koopwoningen waarmee we in januari met het Energiecentrum in Molenvliet-West en in februari in Kamerik gaan starten. Meerdere bedrijven en instanties op het gebied van isolatie hadden zich aangemeld en waren vertegenwoordigd op de informatieavond. Op deze manier werd er een breed palet van producten en diensten aangeboden waaruit belangstellenden informatie konden ophalen. Joost en zijn medeorganisatoren, Hans Klapwijk en Gert Leusink kijken terug op een succesvolle en gemoedelijke avond met ruim 50 belangstellenden. We hopen dat de bewoners in Kamerik stappen zetten om hun huizen te verduurzamen zodat de energierekening omlaag kan, het comfort van de woningen verbetert en de uitstoot van CO2 verminderd wordt. Daar doen we het voor! Koen Hordijk, voorzitter Woerden Energie Joost Six Dijkstra, voorzitter Warm Kamerik

    Lees meer...
  • Staande zonnepanelen en thuisbatterij

    De wereld van energie is volop in beweging. Zonnepanelen en een thuisbatterij maken deel uit van een duurzame dynamische toekomst van je energie in en om het huis. Energiecentrum Woerden organiseert een info-avond op 18 november in de Plint over dit onderwerp.  Maar waarom zou je eigenlijk voor zo’n combinatie gaan en is het wel geschikt voor iedereen? We vragen het aan Koen Hordijk, voorzitter van Woerden Energie, die hiermee ervaring heeft. Vraag 1: Tijdens de info-avond op 18 november zal Energiecentrum Woerden aan Woerdenaren vertellen over de voordelige groepsactie voor zonnepanelen en thuisbatterij. Jij bent ervaringsdeskundige, begrijp ik? Wanneer zijn zonnepanelen en thuisbatterij bij jou thuis geplaatst? Koen: “De Thuisbatterij heb ik onlangs aangeschaft en heb daarmee inmiddels enige ervaring opgedaan. Een ervaringsdeskundige ben ik dus nog niet, maar hoop ik al doende dat wel te worden. Dat is ook een van de redenen geweest om een Thuisbatterij aan te schaffen. De Thuisbatterij van Bliq is begin augustus geïnstalleerd en de zonnepanelen zijn eind juli door JP Installaties uit Kamerik geïnstalleerd.” Vraag 2. Ah, okee. Wat waren de andere redenen om voor een thuisbatterij te gaan? En wat zijn je ervaringen tot nu toe? “We weten dat de overheid van plan is om de salderingregeling in 2027 te beëindigen, dan wordt het vanzelfsprekend interessanter om een thuisbatterij aan te schaffen. De batterijen zijn op dit moment nog vrij goedkoop in aanschaf, maar dit kan zomaar veranderen als de vraag toeneemt, daarom maar beter nu voorbereid op de toekomst. In het buitenland, waar ze geen salderingsregeling kennen, is het daar heel normaal om een batterij aan te schaffen. Een andere reden is ook om hiermee het energienet een beetje te ontlasten, waardoor de energiecentrales minder snel aangezet moeten worden. Dat zorgt voor wat meer CO2-reductie en dat is goed voor het klimaat. Ik heb gekozen voor een dynamisch contract bij Frank Energie. Daarmee wordt op kwartierbasis stroom ingekocht voor een lage prijs en weer verkocht als de stroomprijs hoog is. De batterij helpt erbij om de stroom tijdelijk op te slaan en te ontladen aan het net als het goedkoop is, zo kun je ook op een slimme manier je e-auto opladen. Alles bij elkaar verdien je geld waarmee je investering kan terugverdienen, dat is het idee. De ervaringen tot nu toe zijn goed. De Thuisbatterij van Bliq werkt uitstekend en heeft ook een mooi energiemanagementsysteem, waarmee je met de app alle resultaten goed kan volgen en monitoren. De lokale installateur JP Installaties heeft zonnepanelen van goede kwaliteit geïnstalleerd en alles keurig op tijd geleverd, daar heb je zo geen omkijken naar.” Vraag 3: Hoe was je ervaring met de installateurs van JP Installaties? Moest het hele huis overhoop gehaald worden of het dak eraf? “De monteurs van Bliq en van JP Installaties hebben keurig werk verricht. Het ging allemaal heel snel en goed georganiseerd. Prettige mensen ook, die geef je zo een kop koffie. De batterij staat in de schuur en de meterkast moest wat worden aangepast. Probleempje was wel om een internetkabel van de schuur onder de vloer van het huis naar de meterkast te brengen, dat was wel even klusje. Maar gelukkig geen rommel in huis. De grote zonnepanelen zijn verticaal aan de schutting aangebracht en een aantal liggen op een plat dak. Het dak van het woonhuis is niet geschikt voor zonnepanelen, daarom heb ik voor deze opstelling gekozen. De praktijk zal moeten uitwijzen of hiermee voldoende opbrengst mogelijk is.” Vraag 4: Wat merk je nu op je energierekening van deze nieuwe panelen en batterij? Of: wat verwacht je dat er op je energierekening gaat veranderen? Wat levert het je op? “Het is nog wat te vroeg om te zien wat dit met de energierekening doet, daarvoor is de periode nog te kort. Wel hoop ik dat de opbrengst en besparing met de combinatie van zonnepanelen, thuisbatterij en een slimme laadpaal zoveel oplevert dat de investering in zes jaar terugverdiend kan worden.” Vraag 5: Je hebt een dynamisch energiecontract. Is dat nodig voor deze combinatie van zonnepanelen en thuisbatterij? “Ik heb gekozen voor een dynamisch contract om daarmee extra geld te kunnen verdienen, daar is wel enig risico aan verbonden, want de markt bepaalt de prijs en die kan fluctueren. Een dynamisch contract is niet per se nodig, je kunt ook zonder, maar zorgt wel voor een langere terugverdientijd. Je kunt stap voor stap experimenteren en het is heel flexibel.” Vraag 6: Zou je mensen aanraden ook voor deze combinatie te gaan? “Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten en informatie te zoeken op internet of een informatieavond te bezoeken. Het is niet voor iedereen geschikt, je moet een goede rekensom maken en misschien moet je het ook niet helemaal voor het geld doen. Wel is het raadzaam om een niet te kleine batterij te nemen, daar kun je niet zoveel voordeel uithalen. Zelf heb ik gekozen voor een batterij van 20 kWh.” Vraag 7: Werkt dit systeem ook samen met een warmtepomp? “Zeker, dat kan heel goed samengaan, maar voor iedere situatie verschillend. Goede voorlichting is dus belangrijk.” Vraag 8: Ga je op de informatie-avond van 18 november ook nog vertellen over je ervaringen? “Als er naar mijn ervaringen wordt gevraagd, dan wil ik daar graag wat over vertellen.” Wij danken Koen voor zijn openhartigheid en hopen dat mensen met interesse in zonnepanelen én thuisbatterij hiermee geholpen zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je vragen? Lees dan ons nieuwsbericht over de info-avond van 18 november a.s. of bekijk de groepsactie.

    Lees meer...
  • Energiecentrum Woerden van Woerden Energie biedt Woerdenaren een voordelige groepsactie voor zonnepanelen en thuisbatterij. Tijdens de informatie-avond op 18 november kan heel Woerden profiteren van financieel voordeel door te kiezen voor een duurzame en dynamische toekomst. Pak je kans en meld je aan voor deze avond in De Plint. De wereld van energie is volop in beweging. Zonnepanelen en een thuisbatterij maken deel uit van een duurzame dynamische toekomst van jouw energie. Welke reden je ook hebt om zonnepanelen op je dak te laten leggen, met een slimme alles-in-één thuisbatterij van Bliq kun je je eigen opgewekte energie opslaan of verkopen. Hoe het allemaal in zijn werk gaat? De uitleg lees je op onze groepsactie-pagina. Bekijk ook eens de ervaringen van Koen Hordijk. GROEPSACTIE BEKIJKEN Update 15 januari 2025: De informatie-avond over de groepsactie zonnepanelen en thuisbatterij zal plaatsvinden op 4 februari 2025, na eerder uitstel. Lees hier meer.

    Lees meer...
  • Woerden Energie gaat huiseigenaren helpen om woningen te verduurzamen. Het gaat om woningen die gebouwd zijn tussen 1975 tot 1995. Vooral in deze woningen is veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Het uiteindelijk doel is dat die woningen geen gas meer hoeven te gebruiken voor warm water, verwarming en koken.  Woerden Energie, bekend van projecten voor het de opwekken van duurzame energie, heeft om die reden Energiecentrum Woerden opgericht. Het Energiecentrum begint met een proefproject in de wijk Molenvliet-West en in Kamerik. Er zullen energieadviezen worden gemaakt voor rond de 40 woningen. De adviezen worden gratis verstrekt. Professionele energieadviseurs zullen een bezoek aan de woningen brengen en de bestaande situatie in kaart brengen. Op basis daarvan stellen zij voor elke woning een advies op. Totaalplaatje voor verduurzaming Het energieadvies geeft een totaalplaatje voor de verduurzaming van de woning. De eigenaar kan het gehele advies overnemen en laten uitvoeren. Maar hij of zij kan ook kiezen voor losse stappen. Het advies is goed leesbaar voor iedereen en zal duidelijke illustraties bevatten. Het geeft inzicht in de kosten en de te verwachte besparingen in energiegebruik van de losse stappen, zoals isoleren, zonnepanelen installeren, het installeren van een warmtepomp, of het vervangen van ramen door hoogrendementsglas. Een thuisbatterij kan ook onderdeel zijn van het advies. William van Leeuwen is projectleider van het Energiecentrum, een echte doener: “Overstappen van aardgas naar een duurzame oplossing vraagt veel van mensen. Ik heb er vertrouwen in dat we in Woerden door samen te werken goede oplossingen kunnen vinden voor de verschillende woningen.” Ook de voorzitter van Woerden Energie, Koen Hordijk ziet veel voordelen in het project: “We gaan samenwerken met lokale bedrijven en installatie teams. Die bedrijven krijgen dan meer naamsbekendheid, en zo verwachten wij dat dit project als inspiratie gaat dienen voor iedereen die wil meewerken aan de energietransitie. De voordelen van meedoen Bewoners die hun woning verduurzamen besparen niet alleen geld op de energierekening. Ze leveren een positieve bijdrage aan het milieu en ze verbeteren het energielabel van hun huis. Ook het comfort wordt beter, en mogelijk wordt de verkoopwaarde van de woning hoger. Het Energiecentrum gaat de deelnemers persoonlijk begeleiden. Ook zal het Energiecentrum de woningeigenaren alle zorgen uit handen nemen bij de uitvoering van de maatregelen uit het advies. Wie meedoet met de pilot heeft geen verdere verplichtingen, maar het Energiecentrum hoopt wel dat er ook daadwerkelijk woningen verbeterd gaan worden.   Meer informatie Begin 2025 zullen informatieavonden over het Energiecentrum worden gehouden. De bewoners van de wijken worden daarover ingelicht via de media.  Voor de oprichting van het Energiecentrum krijgt Woerden Energie financiële ondersteuning van de gemeente Woerden en van de plaatselijke Rabobank. De gemeente Woerden wordt betrokken bij de informatievoorziening en de informatieavond. Je vindt meer informatie op de eigen pagina van Energiecentrum Woerden. Bekijk ook dit nieuwsbericht over het Energiecentrum Woerden in de Woerdense Courant.

    Lees meer...
  • William van Leeuwen

    “Alleen ben je sneller, samen kom je verder” Mijn naam is William van Leeuwen en dit is mijn credo als projectleider van het nieuw op te richten Energiecentrum van Woerden Energie. Als gemotiveerd manager heb ik een waardevolle carrière opgebouwd in het bedrijfsleven en heb een passie voor mensen: Ik wil graag mensen helpen en inzicht geven. Bij een auto-importeur ben ik als manager en projectleider actief geweest met elektrische voertuigen en heb ervaring opgedaan bij de brandweer als commandant en hulpverleningsinstructeur voor elektrische voertuigen. Op die manier ben ik ruim 15 jaar betrokken geweest in de wereld van de energietransitie. Ook ben ik sociaal betrokken bij het mooie Woerden en ben ik tot 2022 actief geweest bij Stichting Koningsdag. Vanaf 2013 ben ik als kok actief bij de Woerdense Vakantieweek en ben ik sinds kort voorzitter van deze prachtige stichting. Onlangs hebben we samen met de gemeente en de plaatselijke Rabobank de financiering afgerond voor een nieuw op te richten Energiecentrum. Het doel van het Energiecentrum is om zoveel mogelijk energieadviezen af te geven zodat deze woningen op termijn van het gas af kunnen. De focus voor het Energiecentrum is om woningen van huiseigenaren in nog nader te bepalen wijken in Woerden en Kamerik te verduurzamen. Het doel van het Energiecentrum is om zoveel mogelijk energieadviezen af te geven zodat deze woningen op termijn van het gas af kunnen. Wij begrijpen als geen ander dat de overstap van aardgas naar een duurzame oplossing veel van mensen vraagt en vaak in stappen gaat. De energietransitie is een gezamenlijke inspanning. Door samen te werken, kennis en ervaring te delen, kunnen betere oplossingen en kostenvoordelen voor alle betrokkenen worden gerealiseerd. Wil je kennis met me maken of wil je informatie over het Energiecentrum, stuur dan een mail naar william.vanleeuwen@woerdenenergie.nl. William van LeeuwenProjectleider Energiecentrum Woerden

    Lees meer...