Na maanden de installateur achter de broek te hebben gezeten, worden dan nu eindelijk de eerste zonnepanelen op het dak van agrarisch bedrijf Beukehof van Dam in Zegveld gelegd.

Waarom duurde het zo lang?

Bij de ondertekening van het contract met installateur Wijsman & Verburg uit Benthuizen voor de zonne-installatie op het dak van agrarisch bedrijf Beukehof van Dam begin augustus vorig jaar, werd al rekening gehouden met een lange levertijd. We wisten van de leveringsproblemen met zonnepanelen en omvormers door de grote vraag naar deze producten, daar kwam bij dat personeel na de coronaperiode moeilijk te vinden was. De bedoeling was dat de installatie eind november zou worden gerealiseerd. Helaas werden we later opnieuw geconfronteerd met vertraging omdat bepaalde onderdelen voor de installatie niet beschikbaar waren. Dat betekende dat de levertijd werd opgeschoven naar januari 2023, dat uiteindelijk februari werd. Het geduld van menigeen werd op de proef gesteld, maar nu is het dan zover, de monteurs zijn begonnen.

Ook Stedin staat niet direct klaar met de aansluiting

Maar we zijn er nog niet, want ook Stedin heeft een lange doorlooptijd van de opdrachten en was meestal moeilijk bereikbaar voor onze vragen bij steeds wisselende medewerkers. Gelukkig hebben we nu bericht gekregen dat onze aanvraag in behandeling is genomen en dat de aansluiting versneld zal worden uitgevoerd.

Wanneer wordt de installatie in gebruik genomen?

Met enige voorzichtigheid moeten we met de toezeggingen van Stedin rekening houden, maar zoals het er nu uitziet zal de aansluiting eind februari / begin maart uitgevoerd worden. Nog even geduld en dan is het zover dat we installatie feestelijk in gebruik kunnen nemen.

Koen Hordijk
voorzitter

Categorieën: Nieuws