Energie in Woerden kan nu écht anders

Woerden Energie en om nieuwe energie logo

Energie in Woerden kan nu écht anders

Niet langer commercieel, maar coöperatief. Zodat de winst niet verdwijnt richting (buitenlandse) aandeelhouders, maar in handen blijft van onze eigen gemeenschap. En 100% duurzaam. Maar dan niet ‘vergroend’ met certificaten, maar door deze op te wekken met zonnepanelen in onze eigen gemeente. Dat is wat Woerden Energie | om doet!

Om naar energie uit je eigen buurt

Woerden Energie | om vormt samen met 64 andere lokale energiecoöperaties door heel Nederland het om | nieuwe energie collectief, de enige landelijke energieleverancier zónder winstoogmerk! Door onze krachten te bundelen, kunnen we 100% duurzame energie leveren die in jouw eigen buurt wordt opgewekt. Ook hier in Woerden, waar we op dit moment zonne-installaties ontwikkelen op de daken van bioscoop Annex Cinema en agrarisch bedrijf Beukehof van Dam in Zegveld. Zo voorzien we in onze eigen energiebehoefte, profiteren we daar als lokale gemeenschap zelf van en hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het wordt!

Non-profit voor concrete stappen richting duurzaamheid

In de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat er nu echt iets moet gaan veranderen. Om ons klimaat te beschermen, de prijzen te normaliseren en onze afhankelijkheid van Russisch aardgas te verminderen. Als non-profit leverancier pakken wij deze problemen direct aan! Onze winst gaat namelijk rechtstreeks naar de ontwikkeling van nieuwe duurzame energieprojecten in onze gemeente én naar structurele tariefverlaging. Zo creëren we onze eigen duurzame energievoorziening die voor iedereen betaalbaar is. En daarom krijgt ons collectief al sinds 2015 ieder jaar een rapportcijfer 10 van de Consumentenbond!

We doen het samen

Een succesvolle energietransitie regel je niet in je eentje, maar met elkaar. Overstappen op onze energie betekent dan ook dat je gratis lid wordt van onze coöperatie en mede-eigenaar bent van jouw energieleverancier! Je kunt dan mee-investeren in onze projecten, profiteren van de opbrengsten en wanneer je het interessant vindt, bepaal je samen met ons hoe en waar we onze energie gaan opwekken. Zo verduurzamen we Woerden met en voor elkaar!

Wil jij inmiddels ook al om? Klik dan op “Ik wil om!”

 
 
Ik wil om!
 
 

Patrick Gouw
Manager marketing & Communicatie van om | nieuwe energie