Samen met partner BHM Solar is Woerden Energie een groot zonnepark aan het ontwikkelen genaamd Zonnegaard Lievaart. Vanuit het coöperatieve oogpunt is het mooi dat Woerdenaren die dat willen al in deze, wat risicovolle, fase financieel mee kunnen participeren.

Om geïnteresseerden te informeren en de gelegenheid vragen te stellen organiseerden we een informatie-avond in Plein 7 in Woerden. De avond startte om 19.30 uur en vanaf de inloop om 19.15 uur stroomde de sfeervolle Oliphant-zaal vol. Later werden er nog wat stoelen bijgeplaatst voor een handjevol laatkomers. Voor koffie, thee, water en zoetigheid was gezorgd. Koen Hordijk heette de aanwezigen welkom en leidde de avond in.

Dat er voor participatie in dit zonnepark interesse is, bleek uit de hoeveelheid mensen en de vele goede vragen. Over de opkomst op deze dinsdagavond 23 mei kunnen we tevreden zijn: er waren bijna 50 mensen en de sfeer was goed. Uit het publiek kwamen veel en ook scherpe vragen aan het adres van Freek Wisseloo (BHM Solar) en Brecht van der Laan (Woerden Energie). Door de open en transparante beantwoording van vragen uit het publiek was deze avond een mooie manier om in contact te komen met de groep mensen met wie we samen aan de ontwikkeling van het park gaan werken.

In de presentatie werd aandacht besteed aan kansen en risico’s, met name in deze ontwikkelfase. Er waren vragen zoals: “Is dat wel zo’n groot risico?” Antwoord: “Nee, niet groot, maar we willen het wel benoemen.” Over de kosten die in de ontwikkelfase gemaakt gaan worden: “Moeten die wel zo hoog zijn?” Antwoord:“Ja, sommige zijn echt zo hoog, en er zijn manieren om die zo laag mogelijk te houden.” Voor wie het nog even wil nalezen, de presentatie is als bijlage hier te downloaden. Daarin wordt ook kort uitgelegd hoe inschrijven, aanmelden en betalen in zijn werk gaat.

Alle vragen uit het publiek werden uitgebreid beantwoord. De avond werd afgesloten met complimenten en applaus. Er werd nog flink nagepraat, onder het genot van een drankje. Mede door de transparante presentatie en geboden openheid hebben we er alle vertrouwen in dat de aanwezigen genoeg informatie hebben om de afweging te maken of investeren in dit zonnepark voor hen aantrekkelijk is. De inschrijving voor deelname is nog geopend tot 6 juni 2023.

Heb je zelf interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op of kijk op de projectpagina van Zonnegaard Lievaart: op www.woerdenenergie.nl/lievaart

 

Categorieën: Nieuws