We zijn terug van weggeweest

Zonnepanelen met Bonaventurakerk

We zijn terug van weggeweest

Zo zachtjesaan zijn de meesten weer terug van vakantie en hebben hopelijk in de zomermaanden nieuwe energie gekregen. We starten ook de activiteiten van Woerden Energie weer op, alhoewel in de vakantieperiode sommige activiteiten gewoon zijn doorgegaan. We geven een korte samenvatting van wat er staat te gebeuren.

Zon op Dak projecten

Voor project Beukehof van Dam is de financiering rond. De installateur heeft de opdracht geaccepteerd en de laatste punten worden door onze projectleider uitgevoerd. Helaas ziet het er wel naar uit dat de uitvoering nog enige maanden op zich zal laten wachten vanwege de lange levertijd van de omvormers.
Ook nieuwe projecten worden opgestart voor de volgende SCE-subsidieregeling die, naar verwachting, begin volgend jaar beschikbaar komt.

Het integraal Energielandschap vordert gestaag

Voor een van de plannen die we hebben organiseren wij voor onze leden van Snel en Polanen / Waterrijk een informatieavond om samen te verkennen of een drijvend zonnepark tot de mogelijkheden behoort.
De afgelopen maanden zijn gebruikt om met veel stakeholders in gesprek te gaan. Zij hebben de bouwstenen aangereikt om het rapport te kunnen opstellen. Inmiddels is daarmee een begin daarmee gemaakt en wij verwachten dat het rapport eind oktober klaar zal zijn, het kan dan worden aangeboden aan de nieuwe coalitie.

Nieuwe actie met het Zonnecollectief

Ook dit jaar houden wij een nieuwe actie met het Zonnecollectief. We doen dit weer samen met de lokale installateur SolarProf, waarmee inmiddels goede ervaring zijn opgedaan. We verspreiden een flyer naar alle adressen in de gemeente en verwachten, gezien de hoge energieprijzen, veel belangstelling voor het aanschaffen van een zonne-installatie. De actie start op 1 oktober en de inschrijftijd loopt tot 30 oktober 2022.

Ledenwerving op de markt

Drie keer hebben we inmiddels met een kraam op de markt gestaan en veel mooie gesprekken gevoerd. De laatste keer dit jaar staan we op de streekmarkt van zaterdag 17 september van 10 tot 15 uur. Het is de laatste kans voor belangstellenden om gratis lid te worden van onze mooie coöperatie.

Informatieve avond met de leden, save the date

Voor leden en belangstellenden zullen we maandag 3 oktober een informatieve avond organiseren om bij te praten en ideeën op te halen. We zullen de agenda voor deze avond tijdig toesturen.

Dit en nog veel meer gaan we de komende maanden met elkaar bespreken en verder uitwerken. Genoeg te doen, het wordt een interessante tijd. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen met de nieuwsrubriek op de site, Facebook en de maandelijkse nieuwsbrief.

Koen Hordijk
Voorzitter