Over Woerden Energie

Woerden Energie:

Onderdeel van het groenste collectief van Nederland

Het verhaal van Woerden Energie en alle inwoners die daarin samenwerken begint bij het probleem dat we allemaal kennen: klimaatverandering. De vraag hoe invulling te geven aan de lokale energietransitie is misschien wel één van de meest belangrijke van deze tijd. Woerden Energie wil samen met alle Woerdenaren – van jong tot oud – een lokaal antwoord geven.

Woerden Energie is in januari 2020 als coöperatie opgericht. Dat betekent dat samenwerking hoog in het vaandel staat: samen hebben we invloed en samen nemen we onze verantwoordelijkheid. Maar bovenal zijn we samen eigenaar van de lokale energieprojecten, waarbij we streven naar minimaal 50% lokaal eigendom.

Twee doelen streven we als Woerden Energie na: ten eerste het zo efficiënt en goed mogelijk uitvoeren van lokale energieprojecten – waarin zoveel mogelijk Woerdenaren deelnemen – en ten tweede het bevorderen van lokale verduurzaming. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we een dagelijks bestuur dat uit vijf leden bestaat en regelmatig overlegt, commissies waarin leden een specifiek onderwerp kunnen behandelen en ten slotte de ALV die controle uitoefent en de belangrijke besluiten neemt.

Woerden Energie is samen met andere landelijke energiecoöperaties aangesloten bij OM | nieuwe energie, om ook in Woerden 100% duurzame en lokale energie te kunnen leveren. OM | nieuwe energie is al vijf keer uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland.

Woerden Energie is een initiatief van Woerdenaren, voor Woerdenaren. Dat is ontzettend belangrijk! Het verhaal van de energietransitie is best een moeilijk en spannend onderwerp. Dan is er niets prettiger dan te weten dat we onze doelen sneller en beter zullen behalen als we samenwerken.

Wie zijn wij?

''De energietransitie is pas geslaagd als iedereen in Woerden mee kan doen.''
Koen Hordijk
voorzitter
VACATURE
PENNINGMEESTER bij Woerden Energie
VACATURE
SECRETARIS bij Woerden Energie
''Het verschil tussen Woerden aan zee en Woerden in zee is immens.''
Mark Bouwmeester
Bestuurslid energietechniek
''Samen de zeggenschap in handen houden.''
Jurgen Huisman
Bestuurslid communicatie en media

Nieuws

Onze partners