Participeren

Participeren €

Woerden Energie ontwikkelt en exploiteert voor haar leden Zon-op-Dak-projecten om lokaal duurzame stroom op te wekken. Leden kunnen participeren in één of meerdere zonne-energie- projecten waarvan zij via de coöperatie mede-eigenaar worden. 

Het betreft projecten die gerealiseerd worden op daken van bedrijven, agrariërs en VvE’s. De eigenaren stellen hun dak, geheel of gedeeltelijk, gedurende een periode van 15 jaar tegen een vergoeding aan de coöperatie ter beschikking.

De leden kunnen participeren in een zonne-energieproject door één of meerdere obligaties aan te schaffen. Een obligatie vertegenwoordigt de aankoop van een deel van de installatie. De deelnemers ontvangen over de looptijd van het project jaarlijks een aantrekkelijke rente over hun inleg. De inleg wordt aan het einde van de looptijd van de projectperiode terugbetaald.

Als de coöperatie een positief financieel resultaat heeft behaald, kunnen de leden in de ALV besluiten een deel van de winst te bestemmen aan een maatschappelijk doel, zoals een bijdrage aan een speeltuin, een buurthuis of een groen initiatief.

Heb je interesse om te participeren in één van de projecten, meld je dan vrijblijvend aan via de ‘aanmelden voor participatie’-knop. We houden je dan op de hoogte over aankomende projecten. Ook krijg je de benodigde informatie toegestuurd die nodig is als de inschrijving op een project van start gaat.

Alleen leden kunnen deelnemen aan onze projecten. Je wordt bij de inschrijving op een project automatisch lid; dit kost €10,- per jaar.

Projecten open voor participatie

Op dit moment zijn er geen projecten beschikbaar voor inschrijving
Wil je als eerste geïnformeerd worden over participatie in een van de projecten?

Onze partners