Annex Cinema

Annex Cinema

Woerden Energie gaat een zonnestroominstallatie met 255 zonnepanelen realiseren en exploiteren op het dak van bioscoop Annex Cinema aan de Rosmolenlaan 1 te Woerden.

Het platte dak van het bioscoopgebouw leent zich uitstekend voor een zonnestroominstallatie. Het totale vermogen van de installatie bedraagt ruim 96.000 Wattpiek. Per jaar zal door de zonnepanelen ca. 90.000 kWh aan duurzame elektriciteit worden geproduceerd. Dit komt overeen met het elektriciteitsgebruik van ca. 30 huishoudens. Met deze energieproductie wordt bijna 42.000 kg CO2-uitstoot gereduceerd.
Voor meer informatie over de planning, kijk hieronder bij ‘Participatie’. Deelnemers aan dit project moeten in een bepaald postcodegebied wonen. Lees daarover hieronder meer.

Door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is voor dit project in juli 2021 SCE-subsidie verleend voor de projectduur van 15 jaar. Leden van energiecoöperatie Woerden Energie kunnen participeren in dit duurzame energieproject.

De totale investering in de installatie bedraagt € 84.060 excl. BTW. Naast de panelen omvat de investering onder andere de omvormers, de constructie waarop de panelen worden bevestigd en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Naast de overheidssubsidie die wij per geproduceerde kWh ontvangen, wordt de duurzame stroom voor een marktconform tarief verkocht aan een elektriciteitsbedrijf.

Leden van Woerden Energie kunnen participeren in dit project. De participaties kosten € 300 per stuk. De looptijd van dit project is 15 jaar met een 16e jaar voor de administratieve afhandeling. Het verwachte rendement op de investering voor de leden ligt op ca. 4,7 %.

De voorbereidende werkzaamheden om het project te kunnen realiseren zijn begin 2022 gestart. De zonnepanelen zullen, naar verwachting na de zomervakantie worden geïnstalleerd, waarna de zonnestroominstallatie zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet.
Afhankelijk daarvan zal vanaf september 2022 zal duurzame energie worden geproduceerd. Woerden Energie zal in samenwerking met een gecertificeerd installatiebedrijf zorg dragen voor de uitvoering en onderhoud van de installatie gedurende de 15-jarige projectduur.

Geïnteresseerden kunnen via een formulier (zie hiervoor de participeer-button) hun belangstelling voor participatie in dit project kenbaar maken. Geïnteresseerden krijgen een activatiemail toegestuurd waarmee zij hun inschrijving kunnen regelen.

Agenda:
20 april t/m 6 mei: inschrijving op projecten
9 mei tot 13 mei: toekenning participaties
23 mei: informatieavond voor deelnemers (onder voorbehoud)

Woerden Energie zal als onderdeel van de voorbereiding een informatieavond organiseren. Berichtgeving over deze avond en aanvullende informatie over het project zullen op de website bekendgemaakt worden. Ook zal een advertentie in de Woerdense Courant worden geplaatst om belangstellenden voor participatie op de hoogte te brengen.

Een postcoderoos is het postcodegebied waarin de productie-installatie ligt, plus de direct daaraan grenzende postcodegebieden. De leden van een coöperatie, inwoners of een klein bedrijf, die gezamenlijk eigenaar zijn van de zonnestroominstallatie worden wonen binnen dit postcoderoosgebied. Voor participatie in Annex Cinema gelden de postcodes 3447 en de drie aangrenzende postcodes 3442, 3446 en 3448.

Voor aanvullende vragen en informatie kunt je altijd contact met ons opnemen.

Aanmeldformulier

  Schrijf je hier in voor het meedoen met het zonnecollectief

  Aanspreektitel:

  Voornaam

  Voorletters*

  tussenvoegsel:

  Achternaam*

  Straat*

  Huisnummer*

  Huisnummer toevoeging

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoonnummer*

  Jouw e-mail adres*

  Door je aan te melden voor het zonnecollectief, ontvang je automatisch onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hiervoor altijd afmelden.