Beukehof Van Dam

Beukehof Van Dam

Woerden Energie heeft een zonnestroominstallatie met 182 zonnepanelen gerealiseerd op het dak van agrarisch bedrijf Beukehof Van Dam aan de Rondweg 24 in Zegveld.

Het licht hellende dak van de stal leent zich uitstekend voor een zonnestroominstallatie. Het totale vermogen van de installatie bedraagt ruim 81.000 Wattpiek. Per jaar zal door de zonnepanelen ca. 75.000 kWh aan duurzame elektriciteit worden geproduceerd. Dit komt overeen met het elektriciteitsgebruik van ruim 20 huishoudens. Met deze energieproductie wordt bijna 40.000 kg CO2-uitstoot gereduceerd.

Door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is voor dit project in juli 2021 SCE-subsidie verleend voor de projectduur van 15 jaar. Leden van energiecoöperatie Woerden Energie kunnen participeren in dit duurzame energieproject.

De totale investering in de installatie bedraagt ca. € 82.000. Naast de panelen omvat de investering onder andere de omvormers, de constructie waarop de panelen worden bevestigd en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Naast de overheidssubsidie die wij per geproduceerde kWh ontvangen, wordt de duurzame stroom voor een marktconform tarief verkocht aan een elektriciteitsbedrijf.

Leden van Woerden Energie hebben geparticipeerd in dit project. De obligaties kostten € 300 per stuk. Deze worden over een periode van 15 jaar annuïtair afgelost. Er is een minimum van 20 deelnemers vereist. Het verwachte rendement op de investering ligt op ca. 4,7 % per jaar.

Begin 2021 zijn de voorbereiding opgestart om het project te kunnen realiseren. De zonnepanelen zijn in januari 2023 geïnstalleerd, waarna de zonnestroominstallatie in mei 2023 is aangesloten op het elektriciteitsnet. Woerden Energie zal in samenwerking met een gecertificeerd installatiebedrijf zorg dragen voor de uitvoering en onderhoud van de installatie gedurende de 15-jarige projectduur.

Beukehof Van Dam wil ook het eigen stroomverbruik van het agrarisch bedrijf verduurzamen. Daarom laten zij gelijktijdig met het installeren van de coöperatieve zonnestroominstallatie eigen panelen installeren. Een mooie manier van samenwerken.

De participatie voor dit project is reeds rond.

Agenda:
20 april t/m 6 mei: inschrijving op projecten
9 mei tot 13 mei: toekenning participaties
23 mei: informatieavond voor deelnemers

 

Een postcoderoos is het postcodegebied waarin de productie-installatie ligt, plus de direct daaraan grenzende postcodegebieden. De leden van een coöperatie, inwoners of een klein bedrijf, die gezamenlijk eigenaar worden van de zonnestroominstallatie wonen binnen dit postcoderoosgebied. Voor participatie in zonnestroominstallatie Beukehof Van Dam geldt een bijzonder postcoderoos, een zogenaamde ‘postcoderups’, met de postcode 3474 en de toegevoegde postcodes 3471, 3449, 3445, 3444, 3443, 3442 en 3441 in de gemeente Woerden.

Voor aanvullende vragen en informatie kunt je altijd contact met ons opnemen.