Verboom

Verboom

Woerden Energie gaat een zonnestroominstallatie met 215 zonnepanelen realiseren en exploiteren op een bedrijfsloods bij de familie Verboom aan de Hoofdweg in Zegveld.

Het dak van een van de bedrijfspanden leent zich uitstekend voor een zonnestroominstallatie. Het totale vermogen van de installatie bedraagt ca. 97 kiloWattpiek. Per jaar zal door de zonnepanelen ca. 90.000 kWh aan duurzame elektriciteit worden geproduceerd. Dit komt overeen met het elektriciteitsgebruik van ca. 30 huishoudens. Met deze energieproductie wordt bijna 42.000 kg CO2-uitstoot gereduceerd.
Voor meer informatie over de planning, kijk hieronder bij ‘Participatie’. Deelnemers aan dit project moeten in een bepaald postcodegebied wonen. Lees daarover hieronder meer.

Door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is voor dit project in juli SCE-subsidie verleend voor de projectduur van 15 jaar. Leden van energiecoöperatie Woerden Energie kunnen participeren in dit duurzame energieproject.

De totale investering in de installatie bedraagt ca. € 85.000. Naast de panelen omvat de investering onder andere de omvormers, de constructie waarop de panelen worden bevestigd en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Naast de overheidssubsidie die wij per geproduceerde kWh ontvangen, wordt de duurzame stroom voor een marktconform tarief verkocht aan een elektriciteitsbedrijf.

Leden van Woerden Energie kunnen binnenkort participeren in dit project. De obligaties kosten € 300 per stuk. Deze worden over een periode van 15 jaar annuïtair afgelost. Het verwachte rendement op de investering ligt op ca. 4,5 %.

Medio augustus zullen de voorbereidende werkzaamheden worden opgestart om het project te kunnen realiseren. De zonnepanelen zullen na de zomervakantie van 2022 worden geïnstalleerd waarna het zonne-energiesysteem zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Na de zomer van 2022 zal duurzame energie worden geproduceerd. Woerden Energie zal in samenwerking met een gecertificeerd installatiebedrijf zorgdragen voor de uitvoering en onderhoud van de installatie gedurende de 15-jarige projectduur.

Geïnteresseerden kunnen via een formulier (zie hiervoor de participeer-button) hun belangstelling voor participatie in dit project kenbaar maken. Geïnteresseerden krijgen een activatiemail toegestuurd waarmee zij hun inschrijving kunnen regelen.

Agenda:
26 april t/m 6 mei: inschrijving op project Verboom
9 mei tot 13 mei: toekenning participaties
23 mei: informatieavond voor deelnemers (onder voorbehoud)

Woerden Energie zal als onderdeel van de voorbereiding een informatieavond organiseren. Berichtgeving over deze avond en aanvullende informatie over het project zullen op de website bekendgemaakt worden. Ook zal een advertentie in de Woerdense Courant worden geplaatst om belangstellenden voor participatie op de hoogte te brengen.

Een postcoderoos is het postcodegebied waarin de productie-installatie ligt, plus de direct daaraan grenzende postcodegebieden. De leden van een coöperatie, inwoners of een klein bedrijf, die gezamenlijk eigenaar worden van de zonnestroominstallatie wonen binnen dit postcoderoosgebied. Voor participatie in zonnestroominstallatie Beukehof Van Dam geldt een bijzonder postcoderoos, een zogenaamde ‘postcoderups’, met de postcode 3474 en de toegevoegde postcodes 3471, 3449, 3445, 3444, 3443, 3442 en 3441 in de gemeente Woerden.

Hieronder vind je alle participatiedocumenten van dit project:

Informatiedocument Verboom volgt binnenkort.

Participatiebesluit Verboom

Deelnemersovereenkomst

SCE-reglement

Voor aanvullende vragen en informatie kunt je altijd contact met ons opnemen.