VvE Kallahof

VvE Kallahof

Woerden Energie gaat een zonnestroominstallatie met 200 zonnepanelen realiseren en exploiteren op het dak van het appartementencomplex aan het Veluwemeer te Woerden. Het dak wordt beheerd door VvE Kallahof.

Het platte dak van het complex leent zich uitstekend voor een zonnestroominstallatie. Het totale vermogen van de installatie bedraagt ruim 80.000 Wattpiek. Per jaar zal door de zonnepanelen ca. 75.000 kWh aan duurzame elektriciteit worden geproduceerd. Dit komt overeen met het elektriciteitsgebruik van ca. 25 huishoudens. Met deze energieproductie wordt bijna 27.000 kg CO2-uitstoot gereduceerd.

Door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is voor dit project in juli SCE-subsidie verleend voor de projectduur van 15 jaar. Leden van energiecoöperatie Woerden Energie kunnen participeren in dit duurzame energieproject.

De totale investering in de installatie bedraagt ca. € 70.000. Naast de panelen omvat de investering onder andere de omvormers, de constructie waarop de panelen worden bevestigd en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Naast de overheidssubsidie die wij per geproduceerde kWh ontvangen, wordt de duurzame stroom voor een marktconform tarief verkocht aan een elektriciteitsbedrijf.

Leden van Woerden Energie kunnen binnenkort participeren in dit project. De obligaties kosten € 500 per stuk. Deze worden over een periode van 15 jaar annuïtair afgelost. Het verwacht rendement op de investering ligt op ca. 4,5 %.

Voor aanvullende vragen en informatie kunt je altijd contact met ons opnemen.