Ons Team

Wie zijn wij?

Ontmoet de mensen achter Woerden Energie

Koen Hordijk

Voorzitter
“De energietransitie is pas geslaagd als iedereen in Woerden mee kan doen.

De energietransitie is misschien wel de grootste uitdaging van deze tijd.
Verbetering van klimaat, het milieu en de leefomgeving zijn daarbij grote thema’s.
Bijzonder dat ik daaraan een steentje mag bijdragen.

Vacature Penningmeester

“Ben jij de juiste persoon?

Voel je een financiële kriebel opkomen bij de gedachte je in te zetten voor een lokale burgerbeweging die óók nog eens goed voor het klimaat is? Neem dan gauw contact op met Koen Hordijk via ‘koen.hordijk@woerdenenergie.nl‘!

Mark Bouwmeester

Bestuurslid energietechniek
“Het verschil tussen Woerden aan zee of Woerden in zee is immens.

Een zonnepaneel dat warmte levert en elektriciteit: tegenwoordig heet dat een PVT-paneel. Op het ontwerpen ervan ben ik afgestudeerd. En bij het ontwerpen leerde ik een belangrijke les. Meerdere wensen vervullen en meerdere functies combineren: dat levert voor de individuele functies wel wat minder op, maar het totale resultaat is beter. Ook de energietransitie zal voor individuele inwoners voelen als anders dan voorheen en inleveren, maar als we Woerden daarmee niet in zee laten zakken dan is dat het toch waard!

Jurgen Huisman

Bestuurslid communicatie en media
“Samen de zeggenschap in handen houden.

De energietransitie krijgt met iedere dag meer vorm – en dat brengt spanning en onzekerheid met zich mee. Het is om exact die reden dat het zo belangrijk is om naar elkaar te luisteren en samen de besluiten te kunnen nemen. Vanuit die gedachte is Woerden Energie opgericht en vanuit die gedachte zal ik me inzetten voor Woerden en haar inwoners.

René van Vliet

Commissielid administratie
“Lokale energie door en voor onszelf.

Voor mij is het duidelijk: we moeten overstappen naar duurzame energie. Tevens kunnen we alle energie die we zelf nodig hebben lokaal opwekken, delen en gebruiken. Dan zorgen we als lokale gemeenschap voor een duurzame toekomst met lage kosten en met inkomsten die lokaal worden besteed om onze gemeenschap te versterken.

Marien Kreuger

Commissielid communicatie en media
“Kiezen voor groene energie? Dat kun je het beste zelf doen!

Omdat je samen verder komt dan alleen, ben ik lid geworden van Woerden Energie. Ik ga me inzetten voor de communicatie. Hopelijk leidt dat tot veel leden en mooie projecten waar we allemaal beter van worden!