De energieprijzen gaan door het dak, waardoor veel mensen nog even snel een zonne-installatie op hun dak willen hebben. Door de toch al overspannen markt van zonnepanelen, is het neveneffect dat de doorlooptijd sterk is opgelopen.

De derde editie van het Zonnecollectief verloopt uiterst succesvol, inmiddels zijn er meer dan 220 aanmeldingen binnengekomen (stand 28-10-2022). Een mooi resultaat, maar ook met een keerzijde. Veel mensen weten intussen wel uit eigen ervaring dat wanneer ze een timmerman, schilder of een loodgieter nodig hebben, dat ze vaak te horen krijgen dat er even geen tijd is, of dat later zal worden teruggebeld, wat dan vervolgens niet gebeurt. Een zeer frustrerende situatie, die ook door een tekort aan vakkundig personeel niet zomaar is opgelost.
De lokale installateur SolarProf werkt er hard aan.
Wij hebben met SolarProf afgelopen twee jaar succesvol twee acties met het Zonnecollectief kunnen uitvoeren. Klanten zijn tevreden over de kwaliteit en de geboden service. Maar de situatie, waarmee we nu te maken hebben is uitzonderlijk en niet zo een, twee, drie op te lossen. De medewerkers bij SolarProf doen hun uiterste best om de lange lijst van belangstellenden af te handelen, maar dat vraagt de nodige tijd.

Geduld is een schone zaak

Vaak wordt er dan ook gevraagd, wanneer ben ik dan aan de beurt? De vraag is gemakkelijker gesteld, dan beantwoord. Het is van veel factoren afhankelijk, zoals levertijd van de panelen en vooral de omvormers zorgen voor problemen. Ook als alles binnen is, zorgt de uitvoering de nodige kopzorgen. Bellen of mailen over de status heeft geen zin. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld, waardoor je op enig moment aan de beurt bent. Eind november geven we een update van de voortgang van de actie en hopen we concreter te kunnen zijn over de doorlooptijd van de aanmeldingen.

Categorieën: Nieuws