Is geen nieuws, goed nieuws voor Zonnegaard Lievaart?

Luchtfoto Lievaart Plangebied

Is geen nieuws, goed nieuws voor Zonnegaard Lievaart?

De vergunningsaanvraag voor het eerste grootschalige zonproject Zonnegaard Lievaart ligt al ruim vier maanden bij de gemeente om afgehandeld te worden.

Geen nieuws is goed nieuws gaat voor het project Zonnegaard Lievaart deels op. De aanvraag voor de vergunning ligt bij de gemeente. Wat dat betreft is er geen nieuws, we wisten dat de aanvraag tot wel 26 weken kon duren. Het beetje slechte nieuws is dat de gemeente met een schrijnend tekort aan gekwalificeerde medewerkers op de afdeling wel achterloopt bij de afhandeling van de vergunningsaanvraag. We hebben bij wethouder Jelmer Vierstra en programmamanager energietransitie Rolf Schipper met nadruk erop gewezen dat met het huidige tempo de voortgang en uitvoering van het project in gevaar kan komen. Het goede nieuws is dat de inhoudelijke opmerkingen inmiddels aan ons zijn teruggegeven zodat we samen met onze partner BHM Solar die vragen kunnen beantwoorden. Op de achtergrond blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en houden een vinger aan de pols om het proces vlot te laten verlopen.

Binnenkort zullen we ook een compleet nieuwe projectwebsite voor het zonnepark online zetten. Op deze website zullen we informatie van het zonnepark plaatsen en houden we iedereen goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

Brecht van der Laan
Projectleider Zonnegaard Lievaart