Robert Hemmen gaat ondernemers hulp bieden met slimme oplossingen voor netcongestie

Robert Hemmen

Robert Hemmen gaat ondernemers hulp bieden met slimme oplossingen voor netcongestie

Robert werkt sinds enkele weken voor Woerden Energie in de rol van energiespecialist en programma manager voor het onderzoek en realisatie van energy hubs bij bedrijventerreinen in Woerden.

Enkele maanden geleden werd Robert Hemmen als extern energie-adviseur gevraagd mee te denken over de problematiek van netcongestie bij bedrijventerreinen in Woerden. Woerden Energie wil met dit onderwerp graag een leidende rol spelen. Inmiddels loopt er een oriënterend onderzoek naar de mogelijkheden voor een energy hub (smart grid). Wij zijn ervan overtuigd dat wij ondernemers de komende jaren kunnen helpen bij het oplossen van de toenemende problematische situatie rond netcongestie.

Robert Hemmen is in 1970 geboren in Middelburg, en woont in Almere, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is afgestudeerd commercieel-technisch ingenieur (ing.-elektrotechniek) aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en heeft een MBA-titel als bedrijfskundige behaald op de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Robert heeft altijd gewerkt in technisch-commerciële rollen in de ICT- en energiesector. De afgelopen 15 jaar is Robert actief geweest in de wereld van energiecoöperaties en heeft hij twee energiecoöperaties opgezet (De Groene Reus en WeSpark). Bij De Groene Reus heeft Robert meerdere zonnedaken en -parken ontwikkeld en gerealiseerd. Hij heeft korte tijd gewerkt voor het bedrijf Spectral Energy die koploper is op het gebied van ontwikkeling, bouw en exploitant van smart grids. Daarnaast heeft hij voor om | nieuwe energie het zogenaamde zelfleveringsmodel ontwikkeld en in de markt gezet. Dit is een energieplatform om op een andere manier energie in te kopen en terug te leveren, namelijk via de EPEX-dagmarkt. Hiermee kunnen lokale producenten en afnemers direct met elkaar gekoppeld worden.

Robert is gespecialiseerd in smart grids, smart charging, zonnedaken en -parken, energiehandel en energielevering aan bedrijven. Robert kan het best omschreven worden als een sociaal projectontwikkelaar van energieprojecten. Hij weet mensen te inspireren en te motiveren, mensen onderling met elkaar te verbinden en hij weet de ‘kar’ in beweging te brengen en te houden. Hij heeft een strategische blik met een hands-on mentaliteit.

In zijn vrije tijd fietst Robert zijn rondjes op zijn racefiets, reist en kookt hij graag.

Koen Hordijk
voorzitter