Woerden Energie zoekt een projectmanager voor grootschalige zonprojecten

Woerden zoekt projectleider

Woerden Energie zoekt een projectmanager voor grootschalige zonprojecten

Wil jij actief werken aan de uitvoering van de lokale energietransitie? Dit is je kans! Woerden Energie zoekt een projectmanager voor grootschalige zonprojecten.

Als energiecoöperatie zijn we een vereniging van inwoners die samen duurzame energieprojecten binnen hun gemeente opzetten, en ontwikkelen. We zoeken een projectleider voor de verdere ontwikkeling van project Zonnegaard Lievaart en voor aankomende projecten met zonne-energie. Het betreft een ZZP-functie voor circa 8 tot 16 uur per week.

De projectmanager voldoet aan het volgende profiel:
 • ervaring met projectmanagement met grootschalige zonprojecten
 • kennis van de lokale energietransitie
 • goede communicatieve vaardigheden
 • liefst woonachtig in gemeente Woerden of met lokale banden
 • een pragmatische, pro-actieve werkhouding
Een aantal taken van de projectmanager zijn:
 • Contact onderhouden met alle stakeholder zoals met bewoners van het projectgebied, inwoners van Woerden, de projectpartners en de gemeente
 • Deelname aan het overleg met de projectontwikkelaar
 • Het coördineren van de financiële participatie
 • Het coördineren van de aanvraag omgevingsvergunning
 • Het bewaken van de planning en budgetten van het project
 • Rapportage van de voortgang bij het Ontwikkelfonds
 • Zorgdragen voor de nieuwsvoorziening
Woerden Energie

Woerden Energie is de lokale energiecoöperatie van Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Kanis – opgezet door en voor mede-inwoners. We zijn als energiecoöperatie een vereniging van inwoners die samen duurzame energieprojecten binnen hun gemeente opzetten, financieren, en op die manier in eigen hand houden. Door alle inwoners van Woerden de kans te geven om lid te worden van Woerden Energie creëren we draagvlak voor onze projecten en leveren we een bijdrage aan de lokale energietransitie. Zo zorgen we samen voor een beter klimaat en een schonere leefomgeving.

Zonnegaard Lievaart

Zonnegaard Lievaart is het eerste grootschalige zon-op-land-project in Woerden. Binnen de hagen van nu nog Fruitteeltbedrijf Lievaart is een natuur inclusieve zonneweide gepland die moet gaat zorgen voor eigen lokaal opgewekte schone energie én voor meer biodiversiteit in de polder. Op dit moment is het project in de vergunningsfase. Er is nog veel werk te verzetten voor de subsidie, engineering, financiering, bouw en exploitatie van het park. Woerden Energie werkt in dit project samen met een projectontwikkelaar. De taken van Woerden Energie en dus de projectmanager hebben hun zwaartepunt in de (financiële) participatie en het contact met alle stakeholders in Woerden.
Als je enthousiast bent geworden om als projectmanager bij Woerden Energie aan de slag te gaan, stuur dan een mail naar info@woerdenenergie.nl. Als je eerst wat meer wilt weten over de functie, kun je altijd contact opnemen met Koen Hordijk, voorzitter Woerden Energie, hij is te bereiken via tel. 06-53213732.

Benieuwd met wie je samen gaat werken? Neem een kijkje op onze teampagina.

Mocht je zelf niet geïnteresseerd zijn, maar wel iemand weten in je directe omgeving die hiervoor geschikt is, stuur dan het bericht gerust door.