Dat we alle zeilen bij moeten zetten in de klimaatcrisis die we voor ons hebben, is ondertussen geen punt van discussie meer. Maar de “hoe” blijft een uitdaging. Fijn als je daarover samen in gesprek kan gaan.

Klimaatactie is hard nodig

Uit het laatste rapport van de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) werd duidelijk dat er 50% kans bestaat dat we al vóór 2028 jaar de 1.5 graad Celsius opwarming van de aarde gaan bereiken. Dit is veel sneller dan voorheen geanticipeerd en schudt ons allemaal nogmaals wakker. Daarnaast worden velen van ons geraakt door de stijgende energieprijzen. Het is dus zaak dat overal ter wereld de nodige klimaatactie wordt genomen, waaronder dat onze energie duurzaam wordt én betaalbaar blijft.

Laten we samen OM gaan – lokaal bijdragen aan de energietransitie

Van mei tot oktober loopt de actie “IK WIL OM”. Het doel van deze actie is om bewoners bewust te maken dat het loont om over te stappen naar om | nieuwe energie die 100% duurzame én lokaal opgewekte energie aanbiedt. Deze coöperatieve energieleverancier is door de Consumentenbond als meest duurzaam bestempeld, en als klant zijn wij zodoende mede-eigenaar van dit groenste energiecollectief. Omdat om | nieuwe energie geen winstoogmerk heeft geldt daarom: hoe meer duurzame energie we samen opwekken, hoe gunstiger de prijs voor jou als klant wordt. Ben jij al overtuigd? Klik dan op de button hieronder!

Ik wil om!
 

Woerden Energie staat op de markt en we gaan graag in gesprek met jou!

Op zaterdag 18 juni, 9 juli, 27 augustus en 17 september tussen 10.00-16.00 zullen meerdere vrijwilligers van Woerden Energie op de markt (marktplein Woerden) staan om met jou in gesprek te gaan. In gesprek over wat de energietransitie inhoudt, wat jij zelf kan doen, hoe je kan participeren in verduurzamingsprojecten, en hoe jij OM kan gaan door zelf 100% duurzame en lokale energie af te nemen bij om | nieuwe energie. Maar ook om van gedachten te wisselen en je zorgen te uiten over de grote klimaatuitdaging die we voor ons hebben. Want dit is echt iets wat we samen gaan doen. Tot op de markt!

Stefanie Arndt
Commissielid communicatie en media

Categorieën: Nieuws