Succesvolle crowdfunding voor Zonnegaard Lievaart

Zonnepanelen in veld

Succesvolle crowdfunding voor Zonnegaard Lievaart

Energiecoöperatie Woerden Energie heeft ruim € 180.000 opgehaald voor het project Zonnegaard Lievaart. Het geld, afkomstig van meer dan 50 personen uit de omgeving van Woerden, wordt gebruikt om de verdere ontwikkeling van het park Zonnegaard Lievaart te betalen.

Voorzitter Koen Hordijk: “We zijn erg blij met de interesse en betrokkenheid bij dit project. Voor het ontwikkelen van een groot zonnepark is veel tijd en geld nodig. Met deze financiering kunnen we verder werken aan een park dat echt voor en door Woerdenaren is.”

Het geld is nodig om bijvoorbeeld de benodigde vergunningen, de reservering op het elektriciteitsnet en de uren van specialisten te betalen. De ontwikkeling zal nog zeker een jaar duren. Daarna begint de bouw en ook daarvoor zal tegen die tijd een fundraising gestart worden. Als het park eenmaal staat, zal het voor ongeveer 3800 huishoudens stroom leveren.

Zonnegaard Lievaart is een project van de Utrechtse projectontwikkelaar BHM Solar en Woerden Energie. Het is het eerste grote project op land waaraan gewerkt wordt. Al eerder werd in Zegveld een gezamenlijk zonne-energiesysteem op een boerderijdak opgeleverd.