Uitnodiging voor thema-avond Energietransitie

Uitnodiging voor thema-avond Energietransitie

Tijdens de nationale klimaatweek organiseert Woerden Energie samen met gemeente Woerden en Stedin een thema-avond over de energietransitie.

De “Energietransitie” is een begrip dat iedereen wel eens gehoord heeft maar waar maar weinig mensen warm van worden. Toch gaat het ons allemaal aan: de manier waarop we energie (elektriciteit én warmte) opwekken, opslaan en transporteren verandert nu eenmaal. Ook in Woerden.

Waarschijnlijk gaat je straat een keer open, misschien zal je de zelf opgewekte stroom anders gaan gebruiken, of komt er een zonnepark in je buurt. Is er straks echt geen gas meer? Hoe voorkomen we netcongestie? Wat ga ik ervan merken en wat heb ik eraan? Vragen te over.

Drie experts: Jeroen Keukelaar (Stedin), Rolf Schipper (Gemeente Woerden) en Brecht van der Laan (Woerden Energie) gaan iets vertellen over de energietransitie in Woerden en hun rol daarin. Na de inleidingen is er alle ruimte voor vragen en discussie.

De thema-avond wordt gehouden in de Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75. De inloop is vanaf 19:45 uur we starten om 20:00 uur en verwachten om 21:30 uur af te ronden. De deelname is gratis, maar fooien voor de drankjes na afloop zijn welkom.

Kijk voor het volledige programma op https://duurzaamwoerden.nl/agenda-klimaatweek/

Brecht van der Laan
Organisator thema-avond Energietransitie