Wisseling van de wacht in het bestuur

Mark-Bouwmeester

Wisseling van de wacht in het bestuur

Na vier jaar betrokken te zijn geweest bij het bestuur van Woerden Energie, zwaait Mark Bouwmeester af als bestuurslid. Voor versterking van het bestuur hebben we met Martien Kok inmiddels een geschikte kandidaat gevonden. De functie van secretaris is nog vacant.

Mark Bouwmeester neemt afscheid als algemeen bestuurslid

Op 3 april 2020 omschreef Mark zijn motivatie om een bijdrage te leveren aan de coöperatie: “Ik ben al meer dan 20 jaar bezig met windmolenparken, zonnepanelen, zonnecollectoren, biomassa, bio- economie, bio-raffinage en zou graag met mijn holistische kijk de plannen en de opgave van Woerden mee vorm willen geven. Ik ben niet extreem, kijk genuanceerd naar de feiten bij afwegingen, kan de sommetjes zowel technisch als economisch maken. Op de schaal van een huishouden, de kerk, de tennisvereniging, de bio-ketel van Batenstein en veel, veel groter. Duurzame energie is echt werk van mijn hobby gemaakt”.
Met deze motivatie en met veel energie heeft Mark aan de wieg gestaan van onze coöperatie en meegeholpen aan verdere uitbouw daarvan. Vooral zijn technische inbreng en ervaring kwam van pas voor de vele projecten die voorbijkwamen. We zijn Mark dankbaar voor zijn bedrage aan de bestuurlijke zaken en zijn betrokkenheid bij tal van initiatieven die de coöperatie vorm hebben gegeven.
Mark blijft nog wel actief betrokken bij de werkzaamheden in stuurgroepen zoals die voor Zonnegaard Lievaart, Beukehof van Dam en Solar Carports.

Martien Kok treedt aan als kandidaat-bestuurslid

We zijn blij met Martien, die ons team komt versterken. Hij was al enige tijd als coördinator actief betrokken bij de najaarscampagne van om | nieuwe energie. Eind vorig jaar liet Martien weten dat hij graag zijn steentje wil bijdragen aan Woerden Energie en dat hij mee wil werken aan de verdere uitbouw van de coöperatie. Martien is getrouwd, heeft een zoon en een dochter, woont in Waterrijk en is als business controller werkzaam bij Pensioenfonds PNO Media.

De functie van secretaris in het bestuur is nog vacant

Graag zouden wij het bestuur weer compleet willen maken. Wij zijn nog op zoek naar een enthousiaste vrouw of man die de functie van secretaris in het bestuur op zich wil nemen. Vaak denken mensen bij de energietransitie alleen aan technische aspecten, zoals zonneparken en windmolens, maar er is meer dan dat. Zo zijn wij ook bezig met participatie voor iedereen, de oprichting van een Energiebank en willen wij een bijdrage leveren aan energiearmoede. Een vrouwelijke kandidaat geniet onze voorkeur.

Koen Hordijk
Voorzitter