Woerden Energie is gekozen tot beste Utrechtse lokale energie-initiatief van 2023. We ontvingen voor het integrale rapport “Energielandschap Woerden’ tijdens de bijeenkomst van U-Thuis op dinsdagavond 18 april een cheque ter waarde van €500,- in het Stadskantoor van Utrecht voor onze vrijwillige inzet voor de energietransitie van onderop.

De prijs wordt ieder jaar door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) uitgereikt aan een collectief duurzaam project. De initiatieven worden beoordeeld op impact, innovativiteit, lokaal draagvlak en koppeling van de energietransitie met andere thema’s.

Hoewel alle drie genomineerden geweldig werk hebben geleverd voor de energietransitie, sprong Woerden Energie er volgens de jury uit vanwege hun pro-actieve houding bij de zoektocht naar goede locaties voor energie-opwekking, de plannen om met de opbrengsten energiearmoede tegen te gaan en de concrete plannen en toegewezen locatie voor de Zonnegaard waarbij ze natuur en 10 MW (stroom voor ongeveer 3500 huishoudens) aan zonnepanelen willen combineren.

Wat gaat Woerden Energie doen met de prijs? “Met dit bedrag kunnen we nog meer mensen die in energiearmoede zitten helpen, dus we zijn er heel blij mee!”

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse U-Thuis voorjaarsbijeenkomst voor energie-initiatieven in de Provincie Utrecht. Vanaf 2023 wordt de prijs uitgereikt vanuit het Servicepunt Energie, een samenwerking tussen de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Energie van Utrecht.

Categorieën: Nieuws